2018-10-17 06:50:40• hírek • Bede Emőke

Add le megunt porszívódat és nyerj!

Kallódik a padláson egy régi tévé? Esetleg a nagyi rég nem használt porszívója is csak foglalja a helyet? Ha már nem őrizgetnéd tovább őket, hanem szívesen megszabadulnál tőlük, akkor ne az szemétkonténerbe vagy amellé dobd, hanem juttasd el egy gyűjtőpontra.

Az elektronikai hulladékok újrahasznosításának világnapja alkalmából a nemzetközi szinten működő WEEE Forum, illetve a romániai RoRec Egyesület országunkban is nagyszabású kampányt szervez, melynek célja, hogy tudatosítsa a lakosságban az ilyen jellegű hulladékok újrahasznosításának fontosságát.
 

A kampány 13. és 20. közötti időszakában ingyenesen szállítják el az elektronikai hulladékokat: ehhez csupán a 0800 444 800-as telefonszámot kell tárcsázni, és a csapat hamarosan begyűjti a megunt vagy használhatatlan készülékeket. A hulladék ezt követően olyan újrahasznosító üzemekbe kerül, melyek minden szempontból elehet tesznek az EU-s szabványoknak.
 

Ha inkább te adnád le az e-hulladékot, akkor érdemes tudni, hogy október 20-án városszerte több gyűjtőpontot is felállítanak. Az említett napon a központ környékén lakók a Ioan Slavici Főgimnáziumban adhatják le a feleslegessé vált készülékeket, a Május 14-ben lakókat pedig a Vasile Lucaciu Általános Iskolába várják. De a 10-es Számú Általános Iskolában, a Mircea Eliadéban, a Ion Creangában, az Avram Iancuban, a Balcescu-Petőfiben és az Octavian Gogában is gyűjtik majd az elektronikai hulladékot.


S hogy miért érdemes leadni a megunt kacatokat a környezettudatosságon kívül? Mert akár nyerni is lehet. Ez alkalommal egy hűtőszekrényt, három mikrohullámú sütőt, három porszívót és három vasalót sorsolnak ki mindazok között, akik részt vettek az akcióban. A sorshúzásra október 23-án kerül sor a Kossuth-kertben található Zöld Házban, déli 12 órakor. További információkért érdemes felkeresni a colecteaza.ro oldalt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: